Головна | Увійти | RSS | Пошук:
Wednesday, November 14, 2007
Студентське радіо НаУКМА

Меню

Рубрики Новин


Підписка на новини:




Наші новинні потоки:
RSS 2.0 Feed
ЖЖ-Синдикація


Нове на форумі


Коментарі


Random picture


Ім'я:

Пароль:



Register
Український Формат – Тільки справжня українська музика!
Gurto.NET. "Kyiv-Mohyla Academy Hostel" Site
БОНЕТ-Студентський портал Києво-Могилянської академії
Екоклуб "Зелена Хвиля"

Радіо «К:)ВІТ» розширює склад і відновлює ефіри на ІІ плацу

September 26th, 2007 by Vitaliy

Якщо ввечері п’ятниці, 14-го вересня, проходячи повз актову залу 1-217 ви бачили незвично велику концентрацію студентів, одні з яких голосно та весело спілкувались між собою, а інші стояли чи сиділи попід стінами із напруженими та сконцентрованими обличчями, то ви, напевно, могли зловили себе на думці, що передчасно почалася сесія, а це якийсь усний іспит.
Загалом, щодо сесії, ви звичайно б помилились. Проте щодо другого влучили б точно у яблучко. Адже цей вечір дійсно став справжнім іспитом для кількох десятків дівчат та хлопців, які прагнули стати ведучими на студентському радіо НаУКМА і для цього мали пройти непростий відбір. Його умови такі: кожен претендент повинен був підготувати демо-випуск своєї програми приблизно на 2 хв., в якому, зокрема, мав продемонструвати свою дикцію, вміння працювати із технікою, напрям музики тощо. Далі журі виставляло оцінки від 1 до 10 за рядом специфічних критеріїв, що мають різний коефіцієнт важливості, а по завершенню бали множаться на цей коефіцієнт та складаються.

Такі досить жорсткі умови відбору незмінні вже впродовж 5 років існування Радіо «К:)ВІТ», а от конкурс на одне вакантне місце ведучого зростає щороку. Цього разу чимала кількість людей вразила навіть Президента НаУКМА, хоча Сергій Миронович і не новачок у цій справі і у попередні роки також був членом журі. Загалом відбір проводять як мінімум двоє людей: координатор радіо + директор Школи журналістики та/або запрошений експерт. Таким чином кожен студент має рівні можливості потрапити до складу ведучих, а наявність кількох незалежних членів журі (у тому числі і таких авторитетних людей, як пан Квіт), які окремо один від одного виставляють бали, дозволяє усунути упередженість зі схеми відбору і зробити її максимально об’єктивною. Жодних преференцій не мають навіть ті ведучі, що працювали у команді радіо попереднього сезону чи раніше. Їхньою перевагою можуть бути лише більша впевненість у собі та краща робота із технікою. Але перше залежить виключно від самої людини, на скільки вона зможе себе налаштувати. Щодо другого, то фактор роботи із технікою не був вирішальним (цьому можна навчити практично будь-кого) і бали за цей критерій мали найнижчий коефіцієнт з-поміж усіх інших. Так, наприклад, на цьогорічному відборі обійшла всіх більш досвідчених ведучих і посіла перше місце дівчина на ім’я Христина з першого курсу ФПвН.
Переходячи вже безпосередньо до результатів відбору, варто також зазначити, що цьогоріч хоча і зросло число претендентів, також збільшилась у двічі і кількість місць для ведучих. Тобто, якщо у попередні роки набиралось 4-6 чоловік, то цього року у складі радіо їх буде десять. Це пов’язано із двома важливими подіями на радіо НаУКМА.

По-перше, гарна новина для мешканців 2-го плацу – з 1 жовтня зусиллями (у тому числі і фізичними ) команди Радіо «К:)ВІТ» ефірне мовлення там нарешті буде розпочато, а точніше відновлено, після близько 2-х років різноманітних негараздів і проблем (детальніше про це ви можете прочитати у №16 «Могилянського вісника» від 14.04.2007 р. або в електронному варіанті за лінком https://radiokvit.com.ua/?p=55).

По-друге, починаючи із цього року у Могилянці створена одна єдина команда студентського радіо, яка була сформована шляхом відкритого і прозорого відбору на принципах рівності можливостей всіх студентів стати ведучими. Звідси і необхідність розширення «штату»: п’ять ведучих працюватимуть щотижня на 1-му плацу, інші п’ять – на другому.

Наразі, поки до 1 жовтня ще є трохи часу, «новенькі» проходять стажування у досвідчених ведучих і ефіри проводяться спільно на 1-му плацу. Уже є проекти нових, дуже цікавих програм. Зокрема, «Джазовий плац» (ведуча – Дарина, теж першокурсниця, ФСНСТ), що в осінньому триместрі виходитиме щотижня по вівторках на 1 плацу і складатиметься із джазових композицій та цікавої інформації про цей напрямок музики.

Сподіваюсь, що відкриття 2-го плацу, нові програми та масові заходи якісно вищого рівня – це ще не всі приємності для студентів від команди Радіо «К:)ВІТ» у цей ювілейний, 5-й сезон мовлення! Ми святкуємо п’ятиріччя свого існування і впродовж усього сезону постараємось ще не раз приємно вас здивувати! :)

Новий склад радіо “К:)ВІТ”:

ВіталійВіталій МаріяМаша КатяКатя
Христя ОленаЙожик МаксМакс
ДаринкаДаринкаCrunchCrunchNiks
Назарій VolbreederVol Deeman

Віталій Прудиус,

Координатор Радіо “К:)ВІТ”

Рубрика: Події |

Написати

Зауважте: Модерація коментарів може затримати відображення Вашого коментара. Не потрібно відправляти його ще раз.